tirsdag 18. juni 2013

" Taktekke"

Visste du at....

det finnes mange forskjellige typer taktekke?


En garasje skal ofte se ut som en liten kopi av boligen, og da er det viktig at også taktekke matcher.
Det finnes mange produkter på markedet i dag, men et av de mest populære er takstein.


Her finner du en liten oversikt over noen av de største produsentene i markedet:

Skarpnes
Skarpnes har både betongstein og teglstein i sitt sortiment.
Utvalget består i forskjellige krumminger samt forskjellige overflater; ru, ubehandlet, edel( med belegg) og forskjellige grader av glasering.
Les mer om Skarpnes


Benders
Benders har også betongtakstein og teglstein i sitt sortiment. I tillegg til forskjellige krumninger , samt overflater som inkluderer: overflatebehandlet, ubehandlet, Candor( høyblank) Brilliant( metallic pigmentert) og Struktur som er en ru stein. Benders  har et stort utvalg av farger, og endrer stadig betegnelsene og fargene. Sjekk gjerne mot artikkelnummeret.
Les mer om Benders

Monier

Monier er en stor produsent med et stort utvalg betong- og teglstein. De fører blant annet Zanda stein, og en rekke mer spesielle teglstein. Mange som også er svært vanlige i andre land enn Norge. Monier hadde også tidligere H-Pannen, men denne er nå ut av produksjon. Zanda Elegant og Zanda Vestland skal nå være stein som ligner på H-Pannen. Monier fører på lik linje med de andre et stort utvalg av overflatebehandlinger og farger.
Les mer om Monier

Decra
Decra er et ståltak formet som takstein, og som i stor grad ligner på takstein. Denne kommer også i mange forskjellige utførelser og farger, blant annet ru, glasert og en ny variant tilpasset minimalistisk stil; Stratos.
Les mer om Decra

Takshingel
Shingel er en glassfilt som legges på skråtak. Belegget legges rett på gammel singel eller på rupanel undertak. Den finnes i mange forskjellige farger i stilene: kuttet, rett, skrå, swing og tyri.
Les mer om takshingel

Powertekk
Powertekk er også stålplater formet som takstein. I likhet med Decra får du disse i forskjellige farger, og i forskjellige stiler, bland annet i Nordic( ru utførelse) og i Exclusive( i matt og høyglans utførelse)
Les mer om powertekk

Mestertekk
Mestertekk kommer i ruller og består av syntetisk gummi med fiberforsterkning. Skjøter og omlegg sveises sammen for å danne en sammenhengende sterk tett og elastisk flate. Denne legges normalt på tak med svak helning eller flate tak. Mestertekk kommer i fargene sort, teglrød og skifergrå.
Les mer om Mestertekk


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar